divendres, 14 de desembre de 2012

Carta Oberta a l'empresariat català

"Desmotivar un jove ultra motivat és el pitjor que li podeu fer a la vostra
merda d'empresa, al vostre país i al vostre futur"


Que aquest país és una sobirana merda ningú ho dubta. En principi. Però jo tenia un bri d'esperança quan veia com treballaven segons quines empreses. En concret alguna multinacional catalana, que fins ara sempre m’havia indicat que feia molt bé les coses. Beneficis astronòmics any rere any. I augmentant. Però nois, és simple qüestió d'inèrcia. Un dia caureu. Per indecents. 

Avui m’han demostrat que són tan repugnants com la resta. I quan dic repugnants vull dir fills de puta. Fills de puta que no tenen el més mínim indici de respecte pel creixement de l’empresa. I per descomptat, cap intenció de respectar els treballadors. I als joves, concretament.

Us ompliu la puta boca amb frases del tipus “hem de cuidar la gent jove ben preparada, que seran els que ens tiraran endavant!”, o allò tan nostrat de “els joves són el pal de paller del futur del país”. Mengeu-me la polla.  

Moltes empreses teniu a gent completament obsoleta ocupant càrrecs que ja no els hi pertoquen. Que feien molt bé la seva feina als anys 70 o 80. Que en aquella època eren dels pocs que tenien una carrera universitària i els hi va tocar, amb tot el dret, ocupar aquests grans càrrecs. Però avui dia això no serveix per a res. Amb tots els meus respectes.  

Us passeu el santíssim dia agafant al jovent i dient-li a la seva puta cara que és imprescindible i molt vàlid per a fer aquesta feina. Els extra motiveu, els hi veneu tot el fum i totes les motos possibles, els hi veneu que són els millors i els hi dieu que els necessiteu en el vostre departament, en el vostre equip, perquè els joves són molt aptes i molt preparats.

I una merda. A l’hora de la veritat, quan toca que els joves progressin i els vells obsolets moguin el seu cul, sembla com que totes aquestes paraules se les emporta el vent. No teniu vergonya, cap ni una.

Desmotivar un jove ultra motivat és el pitjor que li podeu fer a la vostra merda d'empresa, al vostre país i al vostre futur. Feu-vos a la idea que els necessiteu, als joves. Els necessiteu per sobreviure. Si no els teniu en compte, esteu morts.

Tant de bo no necessiteu el dia de demà a aquell jovent amb dos carreres, no sé quants màsters, algun doctorat, i amb més idiomes dels que mai heu escoltat. Perquè aquell dia, el dia que els necessiteu, estaran gaudint d'una posició immillorable en qualsevol empresa de qualsevol país digne i decent.

Recordeu-ho. El vostre país, com vosaltres l’enteneu, és una sobirana merda.1 comentari: